Liście brzozy – właściwości, działanie

Brzoza- co to jest? Brzozy nie trzeba nikomu przedstawiać – popularny na naszej szerokości geograficznej gatunek drzewa liściastego wyróżnia się...

Pokrzywa – właściwości, działanie

Pokrzywa- co to jest? Pokrzywa zwyczajna to roślina należąca do gatunku synantropijnych – czyli tych, które przystosowały się do życia...

Lecytyna – właściwości, działanie

Lecytyna – co to jest? Fosfatydylocholina jest tłuszczem złożonym, niezbędną częścią błon ludzkich komórek i ważnym źródłem pokarmowym choliny. Jej...

Chlorella – właściwości, działanie

Chlorella – co to jest? Chlorella vulgaris to zielona, jednokomórkowa mikroalga o biologicznych i farmakologicznych właściwościach ważnych dla zdrowia człowieka....

Imbir – właściwości, działanie

Imbir – co to jest? Imbir lekarski to roślina z rodziny imbirowatych, w której zawiera się ponad 1000 gatunków tych...

Ostropest – właściwości, działanie

Co to jest ostropest? Roślina z gatunku astrowatych, pochodzi z obszarów basenu Morza Środziemnego. Wyglądem przypomina zwyły oset – charakterystyczne,...

Kurkuma – właściwości, działanie

Kurkuma – co to jest? Kurkuma to zmielona i wysuszona bulwa ostryżu długiego, który przywędrował do nas z Indii. Kurkuma...

Czarnuszka – właściwości, działanie

Czarnuszka- co to jest? Czarnuszka to roślina użytkowa, jednoroczna, pochodząca z południowej Azji. Jej kwiaty są delikatne i zwiewne, zwykle...

Moringa oleodajna – właściwości, działanie

Moringa oleodajna – co to jest? Moringa oleodajna jest dość dużym drzewem tropikalnym pochodzącym z północnych Indii. Ma wiele imion...

1 2 3